Popularne kategorije

Програми ЛЛМ

Мр, или Мастер закона, је степен додељује онима који већ држи професионални дипломирани правници, који су завршили напредну едукацију и истраживања у одређеној правној области. Адвокати могу да изаберу да наставе програме ЛЛМ да стекну стручност у одређеном сектору, за напредовање у каријери, и да изгради професионалну мрежу.

Неки примери ЛЛМ програма у правним секторима као што су информационе технологије, пореско право, финансијске услуге, међународно право, права, животне средине и привредног права. Неки универзитети такође омогућити студентима да развију сопствене специјализоване програме ЛЛМ специфичне својим професионалним интересима. ЛЛМ програми обично траје најмање годину дана да заврши и док неки програми се састоје пре свега истраживања, док други захтевају курсевима.Студенти ЛЛМ програма може се очекивати да заврши тезу да се додели степен.

Разноврсност различитих ЛЛМ програма може бити поразан - Дон 'т дозволите да вас заустави! Започните своју претрагу гледате најпопуларнијих ЛЛМ програме наведене испод.

Novo dodati LLM programi

Loyola Law School

Магистар закона (ЛЛМ) - Бар траг

Novembar 12, 2018
Бар Трацк ЛЛМ је намењен ученицима заинтересованим за завршетак студије ЛЛМ као начин да се квалификују за полагање испита за праћење у Калифорнији и / или Њујорку. Лоиола има једну од највиших стопа пролазака у Калифорнији, а њен факултет има богато искуство у обучавању студената за правосудни испит. Наша компанија Бар Трацк ЛЛМ искориштава ово искус… [+]тво и нуди нашим ученицима јединствен курс студија, створен узимајући у обзир специфичне изазове са којима се страни дипломирани правници суочавају приликом припреме за правосудни испит. [-]

Vrije Universiteit Amsterdam

Магистар права: Међународни технолошки закон

Novembar 8, 2018
ИТЛ је редовна једнодневна специјализација дипломског програма ЛЛМ.

California Western School of Law

Магистар права на шпањолском (ЛЛ.М)

Novembar 7, 2018
Ово је академски програм намењен адвокатима који говоре шпански, првенствено из Иберијског полуострва и Латинске Америке, који траже нове могућности да науче неопходне вјештине, технике и способности усмених парница.… [+] [-]

Univerziteti u Република Србија

Promenite lokaciju

LLM

Da biste se bavili pravom u Sjedinjenim Državama i mnogim evropskim zemljama morate da imate diplomu prava i položite serije testova, koji se nazivaju ispit za komoru da biste dokazali da ste sa pravom u ovom polju. Oni koji žele da svoju obuku unaprede mogu da, pošto ispune ove osnovne zahteve, upišu neki od postdiplomskih programa. Jedan od njih je i LLM, uobičajeni program za one koji žele da se bave međunarodnom praksom. Ako razmišljate o LLM diplomi, biće dobro da saznate više o ovoj diplomi da biste videli da li odgovara vašim ciljevima.   

 

Šta je LLM?

LLM je skraćenica i naziv za diplomu mastera prava. Ovaj postdiplomski program često biraju studenti prava koji žele dalju obuku u jednom određenom pravnom polju, kao što je  Pravo intelektualne svojine ili Bankarsko pravo.

LLM diploma je međunarodno priznata. Ali ona, sama po sebi, ne kvalifikuje studenta da se bavi pravom u većini zemalja. Ona se koristi kao dodatna diploma pored diplome prava. Da bi se bavio pravom, student prvo mora imati ovu profesionalnu diplomu i mora da polaži ispit advokatske komore ili neki njemu ekvivalentan test. LLM jednostavno nadograđuje već postojeće kvalifikacije.

Iako su LLM programi međunarodno priznati, oni nisu univerzalno definisani. To znači da LLM diploma škole u Americi može da pokrije različite teme u odnosu na one koje pokriva škola u Ujedinjenom Kraljevstvu. Često teme koje su pokrivene obuhvataju i učenje stranih advokata osnovama pravne prakse u toj zemlji.

Prednosti dobijanja LLM diplome

LLM diploma nije potrebna da biste radili kao advokat, ali mnoge firme prednost daju onima koji je imaju. Ne samo da ona predstavlja specijalizovanu obuku koju je neko imao, već i spremnost te osobe da se dalje usavršava kao i posvećenost pravnoj profesiji.

Kao i svi drugi postdiplomski programi i ova diploma povećava mogućnost zarade. Neki advokati imali su povećanje plate od 7% posle dobijanja ove diplome. Ovo nije pravilo, pošto će to zavisiti od poslodavca, ali je povećanje plate uobičajeno.

Pošto su međunarodno priznate. LLM diplome kvalifikuju advokate za rad u međunarodnom okruženju. Firme koje rade na međunarodnim slučajevima mogu imati koristi od toga što zapošljavaju advokate koji imaju LLM diplomu, a to povećava poslovne prilike za one koji su diplomirali. Svet postaje mali i samim tim raste potražnja za advokatima koji rade na međunarodnim slučajevima, a LLM pomaže u tome. 

Advokati koji planiraju preseljenje u drugu zemlju mogu da iskoriste LLM kao kvalifikaciju da se bave pravom na novom mestu. Pravila u vezi s tim znatno variraju, ali u nekim oblastima, međunarodna diploma prava i LLM  program su sve što je potrebno advokatu da polaže ispit za ulazak u komoru i bavi se pravom u novoj zemlji. Ponekad, advokat mora da pohađa ceo program pre nego što konkuriše za polaganje ispita za ulazak u komoru.

Ovo su neke od očiglednijih prednosti dobijanja LLM diplome. Još jedna prednost, ujedno i ona zbog koje mnogi biraju ovaj program, je prilika da prošire svoju mrežu kontakta u određenoj pravnoj oblasti. Ljudi koje upoznate u učionici, i nastavnici i studenti, mogu vam poslužiti kao vredni kontakti za mrežu koju stvarate kad dobijete diplomu. 

 

Koliko košta da dobijete LLM?

Teško je reći koliko LLM program košta, jer svaki univerzitet ima svoje cene. Pored toga, cena će varirati od jedne zemlje do druge i zavisiće i od toga da li student upisuje studije sa punim vremenom pohađanja predavanja ili neki drugi program. U Sjedinjenim Državama, školarina za LLM program može da košta između 3 000 i 50 000 dolara. Ali to je samo školarina. Uz druge troškove to ukupno može biti između 70 i 80 000 dolara. Ovo možda deluje kao veliki iznos, ali ne dozvolite da vas to pokoleba. Stipendije i pozajmice mogu učiniti LLM diplomu pristupačnijom.

 

 Potrebne stvari za dobijanje LLM diplome

Ako razmišljate da li da se odlučite za LLM program, treba da razumete osnovne uslove koji će vam pomoći u donošenju odluke. Većina programa zahteva da student već ima diplomu prava. Ako program koji ste odabrali ne  zahteva to, zahtevaće diplomu iz neke slične oblasti. Ovi programi su često zasnovani na istraživanju i zahtevaju da se u učionici provede malo vremena, mada je to ipak neophodno. Većina LLM programa zahtevaće od studenta da napiše rad kojim će pokazati šta je sve naučio.

 

Zemlje koje nude LLM programe

Istorijski gledano, LLM programi su prvo bili u ponudi u zemljama gde se govori engleski, pošto su to bila tržišta gde je bilo radnih mesta za one koji imaju diplome fakulteta i master diplome. Međutim, od tada se proširilo u nekoliko evropskih zemalja i Aziju i ima zemalja kao što je Finska gde je LLM diploma ona koja se zahteva da bi se neko bavio pravom.

Ako ste zainteresovani za LLM program, treba da odlučite koja je zemlja najbolja za vas. LLM programi su u ponudi širom Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva. Kanada, mnoge evropske  zemlje i nekoliko zemalja u Aziji takođe nude LLM programe. Studenti obično biraju LLM u zemlji gde žive ili gde bi voleli da rade. Imajte na umu da predavanja mogu biti na jeziku koji je maternji u toj zemlji. 

Vrste LLM diploma

LLM diplome su dostupne iz mnogih oblasti prava.  LLM poreza i LLM međunarodnog prava  su neke od najpopularnijih diploma. Druge mogućnosti obuhvataju ljudska prava, intelektualnu svojinu, pomorsko pravo, poslovanje, bankarstvo, zdravlje, finansije i međunarodni poreze. Korporativne finansije i nekretnine su vrlo često birane LLM specijalizacije.

Za advokate koje zanimaju maksimalne moguće zarade dok otvaraju vrata međunarodnih mogućnosti, dobijanje LLM diplome ima smisla. Pronalaženjem pravog programa, advokati mogu da poboljšaju svoju finansijsku situaciju i prilike za posao za manje od godinu dana.